23 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΩΝ Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ



                    
                                           
             ENΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

                                ΑΧΑΪΑΣ-ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑNΙΑΣ –ΦΩΚΙΔΑΣ
                                  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΑΡΙΘ.ΑΠΟΦ.:408/2001(Γεν.Ειδ.1917/2001)
                                                                              Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών
                                                                                      ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ                                                                  ΠΑΤΡΑ 22-10-2015  
(ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΚΡΙΣΗΣ Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ)                                             
Τ.Κ 2610 10 ΠΑΤΡΑ                                                                                            
ΤΗΛ.: 6936702690                                                                                      Aριθ.πρωτ.:66/2015
Ε-mail:eplsnde@gmail.com                                                                               

            
                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Mε το υπ’ άριθ. Πρωτ.:51/29-05-2015 έγγραφο μας με θέμα:  «Ακαταλληλότητα Κρατητηρίων Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ- πρόταση άμεσης μεταφοράς τους» καταγγείλαμε την επικινδυνότητα τις άθλιες  και ακατάλληλες-απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και φύλαξης όπου επικρατούν στα κρατητήρια του Κ.Λ.ΠΑΤΡΑΣ για τους συναδέλφους μας  και για τους κρατούμενους. Αποδέκτες του έγγραφου μας  ήταν ο κ.Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς επίσης οι: 1) Α/Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ 2) Α΄Υ/Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ 3) Β΄Υ/Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ 4)ΥΠ.Ο.Υ.Ν.Τ/Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΔΙ.ΛΙ.Κ.ΥΠ 5)Διοικητής 5η ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ 6)Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρας 7)Διευθύνοντας Σύμβουλος ΟΛ.ΠΑ Α.Ε 8)Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας και 9) Δήμαρχος Πατρέων.
Η Ένωση μας, ζητούσε και ζητά την άμεση απομάκρυνση των κρατητηρίων από το Παλιό Λιμάνι της Πάτρας και την κατασκευή καινούργιων στο Νέο Λιμάνι όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Προτείνουμε έως ότου επιτευχτεί αυτό, την  προσωρινή λύση της  μετεγκατάσταση τους στον χώρο όπου σταθμεύουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στον Νέο Λιμένα Πάτρας. Πρόταση ρεαλιστική, εφικτή και με χαμηλό κόστος κατασκευής. Επιπλέον το ότι βρίσκεται δίπλα στο γραφείο Ασφάλειας- Ανάκρισης του Κ.Λ Πάτρας εξοικονομούνται εργατοώρες και καύσιμα επιτυγχάνοντας την γρήγορη απόσβεση του κόστους της κατασκευής.   
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, καμία απάντηση, ούτε έχει ληφθεί κάποια πρωτοβουλία από τους αρμόδιους φορείς από όσο γνωρίζουμε για την μεταφορά των κρατητηρίων. Η Ένωση μας συνεχίζει να εργάζεται και συνεχίζει να προσπαθεί για  να δώσει λύση.
Ο πρόεδρος της Ένωσης,  Κωστάκης Μιχαήλ την 21-10-15 στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΙΟΝΙΑΝ ΤV» προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το θέμα,  τόνισε για άλλη μια φορά την επικινδυνότητα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που εκτελούν υπηρεσία καθώς και οι κρατούμενοι λόγω της στατικότητας του κτηρίου και της ύπαρξης υπόστεγου κατασκευασμένο από αμίαντο.
Ζητάμε και πάλι από τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν για την άμεση μεταφορά των Κρατητηρίων στο νέο λιμάνι προτού θρηνήσουμε θύματα                                          
                                   
                                                              Για το Δ.Σ

                            O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      
                         ΚΩΣΤΑΚΗΣ Μιχαήλ                                ΤΣΙΟΝΑΚΑΣ Θωμάς