4 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ



                                  
                                         ENΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
                                                    ΑΧΑΪΑΣ-ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑNΙΑΣ –ΦΩΚΙΔΑΣ
                               ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΑΡΙΘ.ΑΠΟΦ.:408/2001(Γεν.Ειδ.1917/2001)
                                                            Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών
                                                                      ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ                                                                                   ΠΑΤΡΑ 04-12-2015  
(ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΚΡΙΣΗΣ Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ)                                             
Τ.Κ 2610 10 ΠΑΤΡΑ                                                                                            
ΤΗΛ.: 6936702690                                                                                                      Aριθ.πρωτ.:72/2015
Ε-mail:eplsnde@gmail.com                                                                               
                                                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι, την 29-10-2015 και 05-11-2015  o Αντιπρόεδρος της Ένωσης μας ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  μετά από κλήση του κ. Ανακριτή κατέθεσε στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης όπου διενεργείται ύστερα από το αριθ.πρωτ.: 53/2015 έγγραφο-καταγγελία μας  με θέμα «Την μη παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης στο προσωπικό του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ  από τον φαρμακευτικό σύλλογο Αχαΐας» το οποίο είχαμε κοινοποιήσει και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας .
Η Ένωσή μας με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ εξουσιοδότησε τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ να καταθέσει ενώπιον του κ.Ανακριτή και να κατονομάσει  τον υπεύθυνο όλης αυτής της ταλαιπωρίας που υφίσταται το προσωπικό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην Πάτρα που είναι το Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πάτρας με την απόφαση που έχει λάβει από το 2010.
Τεκμηρίωσε με έγγραφα στην κατάθεση του  τις θέσεις  της Ένωσής μας όπου αναδεικνύουν ότι η εν λόγω απόφαση του Φαρμακευτικού συλλόγου Αχαΐας είναι μη νόμιμη μεροληπτική στα όρια της ρατσιστικής αντιμετώπισης διότι: Η υφιστάμενη νομοθεσία ήτοι Π.Δ. 432/83 (Ν-Δ-Α 16/84) «προβλέπει σύμφωνα με αρ.2§δ΄  κάλυψη φαρμακευτικής υποστήριξης στο Προσωπικού του Λ.Σ και των μελών των οικογενειών τους καθώς και στους Στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των μελών των οικογενειών τους». Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας όμως, παρανόμως  εξαιρεί από το δικαίωμα λήψης φαρμάκων το Προσωπικό του Λ.Σ και τα μέλη των οικογενειών τους, ενώ δεν πράττει το ίδιο για τους λοιπούς ασφαλισμένους του ΥΕΘΑ.
Κατέθεσε έγγραφο με τους όρους που θέτει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πάτρας για την επανέναρξη χορήγησης φαρμάκων οι οποίοι έρχονται σε αντίθεση με την νόμιμη διαδικασία όπως αυτή προβλέπεται με την  αριθ. 2/107929/0026/1-12-13 (ΦΕΚ 3172 Β΄) ΚΥΑ του Αναπλήρωση Υπουργού Οικονομικών και Υφυπουργού Οικονομικών. Τέλος τόνισε  ότι η όποια καθυστέρηση στη λήψη της φαρμακευτικής αγωγής των συναδέλφων μας εγκυμονεί κινδύνους και απειλή για την υγείας μας. 
Ελπίζουμε η Ελληνική Δικαιοσύνη να άρει τις αγκυλώσεις προκειμένου καταστεί δυνατή η λήψη φαρμάκων   του Προσωπικού Λ.Σ.και των μελών των οικογενειών τους από τα φαρμακεία της Πάτρας.
Το φάρμακο αποτελεί αναμφισβήτητα δημόσιο αγαθό, πρόσβαση στο οποίο αν μη τι άλλο πρέπει να έχουν ισότιμα όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες.                         
                                                                          Για το Δ.Σ

                            O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      
                         ΚΩΣΤΑΚΗΣ Μιχαήλ                                                  ΤΣΙΟΝΑΚΑΣ Θωμάς