7 Φεβρουαρίου 2018

« ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΛΣ ΝΔΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ



Σας γνωρίζουμε ότι την 06-02-2018 στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας κ.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ στην αίθουσα συσκέψεων του ΟΛ.ΠΑ, παρότι δεν εκλήθη ο συνδικαλιστικός μας φορέας, μπόρεσε και  εκπροσωπήθηκε τελικά από τον πρόεδρο του Δ.Σ (ΚΩΣΤΑΚΗ Μιχαήλ) ο οποίος συμμετείχε λόγω των Υπηρεσιακών του καθηκόντων.
Στην σύσκεψη αιτήθηκε από την Ένωσή μας στον κ.Υπουργό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης νέας ΚΥΑ μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, προκειμένου συμπεριληφθεί το Λ.Σ στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων μέσω ΕΟΠΥΥ, ώστε να επιλυθεί οριστικά το μεγάλο  πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι συνάδελφοι, καθώς τα φαρμακεία της Πάτρας δεν εκτελούν συνταγές του Λ.Σ. από 01-01-2012. Από την πλευρά του ο κ.Υπουργός μας ενημέρωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες συναντήσεις και μέσα στους επόμενους μήνες θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ.
Επίσης, σε συνεργασία  με τους συναρμόδιους Υπουργούς, αιτήθηκε να ληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες, προκειμένου το προσεχές χρονικό διάστημα να απομακρυνθούν από τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια που βρίσκονται παρακείμενα του νέου Λιμένα Πάτρας όλοι οι παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι προκαλούν καθημερινά συμβάντα τις ώρες φόρτωσης των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων για Ιταλία, αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα την επικινδυνότητα της εκτέλεσης εξωτερικής Υπηρεσίας των συναδέλφων μας στο νέο Λιμάνι της Πάτρας ενώ παράλληλα προκαλούνται προβλήματα στον κοινωνικό ιστό και στην οικονομία της πόλης.