19 Σεπτεμβρίου 2018

«ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Λ.Σ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ»


                                                     


                                                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: «ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Λ.Σ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ»


Με την ψήφιση της τροπολογίας του άρθρου 65 του ν.4504/2017  που υλοποιήθηκε με το άρθρο 17 του Ν.4551 (ΦΕΚ116Α΄/18) ο υπολογισμός ενός (01) χρόνου στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό εφαρμόζεται στο σύνολο των βαθμοφόρων που προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ανεξάρτητα από το χρόνο κατάταξής τους στις ανωτέρω Σχολές.
Επίσης δόθηκε 5μήνη προθεσμία να εκδοθούν όλες οι διοικητικές πράξεις για την αναδρομική διοικητική αποκατάσταση των βαθμοφόρων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. που προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, οι οποίοι κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του νόμου φέρουν βαθμούς ανώτερους του Επικελευστή Λ.Σ. και του Λιμενοφύλακα, αντίστοιχα.
Επειδή η «κλεψύδρα» της προθεσμίας υλοποίησης έκδοσης των διοικητικών πράξεων κοντεύει να εξαντληθεί θέλουμε να πιστεύουμε ότι το άρθρο 17 του Ν.4551 θα εφαρμοστεί ακριβώς όπως το προέβλεψε ο νομοθέτης (δηλαδή ταυτόχρονα σε όλους), διότι με οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή θα υπάρξει κίνδυνος να δημιουργηθούν επιμέρους βαθμολογικές ανισότητες μεταξύ του προσωπικού του Λ.Σ.      

                                                        Για το Δ.Σ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       
        ΚΩΣΤΑΚΗΣ Μιχαήλ                               ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος