24 Δεκεμβρίου 2022

« Μηνιαίες αποσπάσεις στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Ανατολικό Αιγαίο από τα Λιμεναρχεία Υπαγωγής της Ένωσής μας»

 

Σας ενημερώνουμε ότι την 22-12-2022 μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας συναντήθηκαν με τον κ. Κλαδάρχη Διοίκησης Προσωπικού του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Υποναύαρχο Λ.Σ. ΜΑΖΗ Αντώνιο με βασικό θέμα συζήτησης τις μηνιαίες αποσπάσεις του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Ανατολικό Αιγαίο από τις Υπηρεσίες Υπαγωγής μας (Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ, Λ/Χ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και Λ/Χ ΙΤΕΑΣ). Στην συνάντηση που είχαμε με τον κ.Κλαδάρχη του μεταφέρθηκε ο προβληματισμός και η ανησυχία των στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, που υπηρετούν στις ανωτέρω Λιμενικές Αρχές και ιδιαιτέρως του Κ.Λ Πάτρας, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα με Δ/γή της 5ης ΠΕΔΙΛΣ αυξήθηκαν τα προς διάθεση στελέχη σε μηνιαία βάση από πέντε (05) σε επτά (07).Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ανωτέρω Λιμεναρχεία Υπαγωγής μας να «ματώνουν» κυριολεκτικά στην εξεύρεση των στελεχών που θα μετακινηθούν κάθε μήνα στο Ανατολικό Αιγαίο λόγω των συστηματικά αυξημένων Υπηρεσιακών αναγκών του Κ.Λ Πάτρας και του Λ/Χ Μεσολογγίου και της υποστελέχωσης που πλήττει τα τελευταία χρόνια το  Λ/Χ Ιτέας.

Μετά την επίσημη ενημέρωση που λάβαμε από το αρμόδιο γραφείο της Δ.Π., υποβάλαμε κατά την συνάντηση στον κ.Κλαδάρχη τις ενστάσεις μας, καθώς προκύπτει ότι τα τρία (03) Λιμεναρχεία που υπάγονται στην Ένωσή μας, διαθέτουν το δυσανάλογο ποσοστό του 55% σε μηνιαία βάση των συνολικά αποσπασμένων στελεχών στο Ανατολικό Αιγαίο, σε σύνολο δέκα (10) Λιμεναρχείων  που υπάγονται στην 5η ΠΕΔΙΛΣ.

Το προσεχές χρονικό διάστημα το Δ.Σ. της Ένωσής μας θα εντείνει τις προσπάθειες του, προκειμένου να επιτευχθεί η οριστική μείωση των στελεχών που αποσπώνται μηναία από τις Υπηρεσίες Υπαγωγής μας στο Ανατολικό Αιγαίο σε συνάρτηση με την αναλογικότητα διάθεσης και των υπολοίπων Υπηρεσιών καθώς και των νέων στελεχών που εξέρχονται από τις παραγωγικές σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τοποθετούνται ή πρόκειται να τοποθετηθούν στις Λιμενικές Αρχές του Ανατολικού Αιγαίου. Για ότι νεότερο προκύπτει θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση.