23 Μαΐου 2018

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ



             
                              

                                                  ΠΑΤΡΑ:23-05-2018           
                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: «ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΕΙ Ο ΕΝΣΤΟΛΟΣ (ΜΕ ΜΠΛΕ ΣΤΟΛΗ)?…….»

Διαβάσαμε σήμερα σε ανακοίνωση πως για το φαρμακείο στην Πάτρα που χορηγούσε φάρμακα στους ενστόλους αλλά τελικά μέσα σε ένα 24ώρο έπαψε να χορηγεί, φταίει κάποιος ένστολος(με μπλέ στολή) που ενημέρωσε τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Πάτρας καθώς επίσης και για όλα τα δεινά που θα προκύψουν και μας δημιουργήθηκαν οι εξής προβληματισμοί τους οποίους θέλουμε να τους μοιραστούμε με τους συναδέλφους μας:
Α) Το φαρμακείο όταν υπέγραψε την σύμβαση με το ΥΠΕΘΑ(αυτό είναι το σωστό) δεν γνώριζε για την απαγόρευση που ισχύει από τον Φαρμακευτικό του Σύλλογο από 01-01-2012?

Β) Το φαρμακείο όταν συμφώνησε  να παρέχει φάρμακα στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος δεν γνώριζε για την απαγόρευση που ισχύει από τον Φαρμακευτικό του Σύλλογο από 01-01-2012?

Γ) Όταν αποφασίσατε να εκδώσετε ανακοίνωση προς όλες τις Υπηρεσίες, την οποία  αναρτήσατε και μέσω διαδικτύου, το γνώριζε το Φαρμακείο? Πόσο εύκολο θα ήταν να το μάθει από οπουδήποτε ο φαρμακευτικός σύλλογος Πατρών εφόσον το δημοσιοποιήσατε?

Δ) Τελικά τι ήθελε να κάνει το φαρμακείο να εκτελεί συνταγές φανερά ή κρυφά και εάν ήθελε κρυφά γιατί το εκθέσατε με ανακοίνωση?   

Ε) Γιατί με την ανακοίνωση σας εκθέτετε για άλλη μια φορά το φαρμακείο για το οποίο γράφετε ότι παρότι είχε σύμβαση με το ΥΠΕΘΑ κάτι που σημαίνει ότι είχε υποχρέωση να εκτελεί τις συνταγές όλων των Υπηρετούτων σε Στρατό Ξηράς,Αεροπορία,Ναυτικό και Λιμενικό Σώμα (αυτή είναι η σύμβαση),το φαρμακείο εκτελούσε μόνο των υπηρετούντων στο ΓΕΣ,τι ακριβώς έκανε δηλαδή επιλεκτική εκτέλεση συνταγών κατά τα λεγόμενα σας? Με την ενημέρωση από πλευράς σας στην κ.Εισαγγελέα θα προκύψουν άραγε και διώξεις στην φαρμακοποιό? 

              «Τελικά μήπως αυτό που φταεί είναι η δίψα για δόξα έστω και ενός 24ώρου»
                                                  
                             Για το Δ.Σ

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       
      ΚΩΣΤΑΚΗΣ Μιχαήλ                          ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος